Asociatia Corala „VOX ANIMI” Sighisoara

 

Corul „VOX ANIMI” (Vocea Sufletului), îşi are originea în corul Catedralei Ortodoxe din Sighişoara, ce a fost înfiinţat în anul 1937. Este un cor mixt de amatori, membrii corului sunt de diferite profesii: ingineri, profesori medici, jurişti, economisti, pensionari, toţi uniţi de pasiunea comună – cântatul coral.

 


2017 – Dublă aniversare „VOX ANIMI”

80 de ani de activitate a corului (1937-2017)

20 de ani – prof. Ana Rodica Proteasa dirijor al corului

(1997-2017)

În acest an se  împlinesc 20 de ani de când doamna profesor Ana Rodica Proteasa dirijează Corul „Vox Animi” Sighişoara.

Doamna prof. a absolvit   Conservatorul „George Dima” din Cluj Napoca în anul 1974, secţia profesori de muzică. Buna pregătire a dobândit-o în cadrul facultăţii unde a avut profesori de prestigiu ca maeştrii: Dorin Pop la catedra de dirijat, Tudor Jarda la catedra de armonie, Constantin Râpă la catedra de teorie-solfegii.

În cariera profesională d-na Rodica Proteasa s-a remarcat ca profesor de muzică, dirijor de cor şi armonist a mai multor lucrări corale. Ataşamentul faţă de cor l-a manifestat la început prin pregătirea formaţiilor corale de copii cu care a participat la diferite concursuri judeţene şi naţionale unde a obţinut numeroase premii şi diplome. Din anul 1997 d-na prof. conduce Corul Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” Sighişoara, iar din anul 2003 este membru fondator al Asociaţiei Corale „Vox Animi”, asociaţie cu dublu scop, cel de răspândire a artei şi culturii precum şi cel de caritate.  Dragostea pentru arta corală şi profesionalismul de care a dat dovadă sunt calităţi pe care le-a transmis membrilor corului şi astfel corul a putut participa la diferite festivaluri, concerte, schimburi culturale din  ţară şi din străinatate: Germania, Austria, Cehia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Polonia, etc. Fiind la bagheta dirijorală corul „Vox Animi” a înregistrat 3 albume: „Colinde de Crăciun”,  „Divina musica”şi „Sara-i bun’ a lui Crăciun”.

 


CONVERT ANIVERSAR – 80 de ani

(1937-2017)

În data de 28 mai 2017, de la ora 18:00 la Catedrala Ortodoxa „Sf. Treime” din Sighişoara vă invităm cu drag la un CONCERT ANIVERSAR, 80 de ani de activitate a Corului Catedralei. Intrarea este LIBERĂ!

 


Bucurie adusă la Centrul medical  de recuperare şi îngrijiri paleative Laslea

O parte din coriştii Corului „VOX ANIMI” Sighişoara au adus bucurie şi fericire prin cântec bolnavilor internaţi la Centrul medical  de recuperare şi îngrijiri paleative Laslea

PAROHIILE ORTODOXE SIGHIŞOARA I ŞI II

CATEDRALA ORTODOXĂ „SFÂNTA TREIME” SIGHIŞOARA

 

http://www.protopopiatul-ortodox-sighisoara.ro/m/sighisoara12.html

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *