Istoric Cor

Corul „VOX ANIMI” (Vocea Sufletului), îşi are originea în corul Catedralei Ortodoxe din Sighişoara, ce a fost înfiinţat în anul 1937. Este un cor mixt de amatori, membrii corului sunt de diferite profesii: ingineri, profesori medici, jurişti, pensionari, toţi uniţi de pasiunea comună – cântatul coral.

 

În anul 2003 corul a dobândit personalitate juridică, devenind Asociaţia corală „Vox Amini”.

Corul a participat la diferite manifestări culturale (turnee, concerte şi festivaluri) din România, Germania, Cehia, Grecia, Austria, Republica Moldova, Macedonia, Polonia.

În anul 2007 la Festivalul Internaţional de Colinde de la Praga a obţinut diploma de bronz, iar în anul 2010 Premiul III la Festivalul Coral Internaţional din Ohrid, Macedonia.

Repertoriul corului cuprinde piese corale a càpella din muzica religioasă, prelucrări folclorice româneşti şi internaţionale.

În activitatea corului se numără şi imprimarea a trei CD – uri:

  • 2003 – „Colinde de Crăciun”
  • 2007 – „Divina musica”
  • 2015 – „Sara-i bun’ a lui Crăciun”

Din anul 2005 asociaţia este afiliată la Asociaţia Naţională Română de Cânt Coral, care la rândul ei face parte din Asociaţia Internaţională „ A COEUR JOIE” – a Lyon, France.

Dirijoarea corului, prof. Rodica Ana Proteasa, absolventă a Academiei de Muzică „ G. Dima” din Cluj Napoca, România. A debutat ca dirijor al formaţiilor corale de copii, unde a obţinut numeroase premii la concursuri naţionale, iar din anul 1997 conduce corul Catedralei Ortodoxe din Sighişoara.

Comentariile sunt închise.